Weer een grote productie van de hand van Jan Peters
Auteur,
Regisseur
"In 2006 was ik er vast van overtuigd dat ik slechts één keer een musical wilde schrijven, regisseren en produceren. “Alles is Niets, Niets is alles” was een geweldig succes. Vooral ook omdat het zeer goed klikte naar mijn gevoel met crew, cast, orkest en productieteam. Het openluchttheater, gehuld toen in bijzonder prachtige weersomstandigheden, deed velen goed en er ontstond een bijzondere sfeer met al die talentvolle Boxmerenaren. Het talrijke publiek genoot met volle teugen.  Enkele jaren later begon het toch weer te kriebelen en schreef ik al snel weer wat ideeën en mogelijkheden op in een schriftje, onder het motto “Ik zie wel…!!” Ineens, tijdens een van mijn wandelingen langs de Maas, kwam ik weer op een nieuw idee dat steeds meer uitgroeide. Overtuigd was ik meteen dat het over “ons” Boxmeer moest gaan en dat er ook nu weer alleen mensen uit Boxmeer op de planken moesten staan. Zal ik het dan nog één keer doen ? Het was toen te leuk om niet nog een keer het indrukwekkende, soms zenuwslopende traject te gaan doorlopen. Nadat het script ongeveer klaar was, heb ik het productieteam van 2006 uitgenodigd en het nieuwe verhaal verteld.  Ik proefde enthousiasme en allen waren weer bereid om de handen uit de mouwen te gaan steken. Dat stimuleerde enorm. Enkele “klankbord-vrienden” met succes geraadpleegd. Ook Wim Kersten, mijn muziekschrijver, reageerde geweldig toen ik hem mijn nieuwe liedteksten overhandigde.  We gaan er weer voor ! Heerlijk: artiesten zoeken uit Boxmeer, wekelijks repeteren, productievergaderingen, draaiboeken maken, script verder uitwerken, decors ontwerpen, zien dat we het financieel rond krijgen, PR-werk en nog veel en veel meer !  Nu al dank voor ieders steun en stimulerende, enthousiaste woorden.

Jan Peters ontving in 2006 de Boxmeerse Bok en was genomineerd voor de Dr. Peelencultuurprijs. In 2014 werd hij door de carnavalsvereniging BCV De Geitenbok verkozen tot Man van het Jaar en kreeg hij van de gemeente Boxmeer de onderscheiding Lid van de Orde van Oranje Nassau